Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΟΣΙΝΑΚΗ: Είναι υπόθεση όλων μας.

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΧΑΪΑΣ


Το θέμα του κλεισίματος του εργοστασίου ΒΟΣΙΝΑΚΗ στη Πάτρα δεν αφορά μόνο τους 65 εργαζόμενους σε αυτό και τις οικογένειες τους, αλλά το σύνολο της αχαϊκής κοινωνίας. Οι εργαζόμενοι για άλλη μια φορά αντιμετωπίζονται από το «νόμο της αγοράς» σαν αναλώσιμο υλικό, οδηγούνται στην ανεργία και στην εξαθλίωση με μοναδικό κριτήριο τη μεγιστοποίηση των κερδών των εταιρειών. Η κοινωνία της Πάτρας δέχεται ένα ακόμη πλήγμα που έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα του κλεισίματος των εργοστασίων της περιοχής, στην εκπαραθύρωση πολλών μικρών βιοτεχνιών, στην αποσάθρωση του παραγωγικού της ιστού και στην γιγάντωση της οικονομικής και κοινωνικής ανέχειας των κατοίκων της.

Άλλες 65 οικογένειες θυσιάζονται στο βωμό της ελεύθερης αγοράς, του ανταγωνισμού και της ασύδοτης κερδοσκοπίας. Ο μόνος δρόμος αντίστασης και ελπίδας για την αντιστροφή αυτής της κατάστασης είναι ο δρόμος της ενότητας των εργαζομένων και της δυναμικής τους διεκδίκησης. Πρέπει να σταλεί ένα αγωνιστικό μήνυμα σε όλους αυτούς που θέλουν χωρίς κανένα κόστος να καθορίζουν τις ζωές των εργαζομένων, που μας θεωρούν απλά εξαρτήματα της μηχανής του κέρδους και νιώθουν σίγουροι ότι δεν μπορούμε και δεν ξέρουμε να αντιδρούμε.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο Σωματείο προσωπικού ELBISCO Πατρών «Η ΕΝΩΣΗ», συστρατευόμαστε και αγωνιζόμαστε μαζί τους. Θα πρέπει η εταιρεία και η κυβέρνηση να νιώσουν την πίεση όχι μόνο των εργαζομένων του εργοστασίου αλλά του συνόλου των εργαζομένων της πόλης και του νομού.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

ΣΤΗΝ ΠΑΜΠΑΤΡΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10 π.μ.

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


(Η ΕΛΜΕ Αχαΐας έχει κηρύξει δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας)

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ
ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ «ΒΟΣΙΝΑΚΗ»

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: