Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΙΣΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2009

Η εξέγερση του περσινού Δεκέμβρη έφερε στην επιφάνεια με τον πιο ηχηρό τρόπο τα αδιέξοδα μιας ολόκληρης γενιάς. Η νεολαία βγήκε στο προσκήνιο ζητώντας μια άλλη ζωή από αυτή που της ετοιμάζουν, τη ζωή της ανασφάλειας, του ατομισμού, του φόβου. Αμφισβήτησε συνολικά ένα πολιτικό σύστημα που τη σπρώχνει στο περιθώριο.Η φτώχεια, η ανεργία, η ελαστική εργασία, το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών και κοινωνικών παροχών, η καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, η αύξηση της κρατικής καταστολής, η συνεχής συμπίεση προς τα κάτω δημιούργησε ένα εκρηκτικό μείγμα που εκφράστηκε με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου.

Ένα χρόνο μετά, οι αιτίες που πυροδότησαν αυτό το ξέσπασμα είναι ακόμα κυρίαρχες. Τα αδιέξοδα εντείνονται, οι κοινωνικές ανισότητες οξύνονται. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε λιγότερο από 2 μήνες μετά την εκλογή της έχει ξεπουλήσει το λιμάνι του Πειραιά στην κινέζικη Cosco, έχει στείλει στην ανεργία άλλους 25000 ανθρώπους που πάνε να προστεθούν στον τεράστιο κατάλογο των απολυμένων της κρίσης. Η χώρα είναι στα όρια της πτώχευσης, ο καινούργιος προϋπολογισμός παγώνει μισθούς και συντάξεις, μπαίνουμε στην επιτήρηση της ΕΕ και κανείς πια δεν μπορεί να πειστεί από το ΠΑΣΟΚ ότι έρχονται καλύτερες μέρες.

Ο φετινός Δεκέμβρης δεν είναι επέτειος δεν είναι μνημόσυνο. Να τον μετατρέψουμε σε μια ευκαιρία να βγει στην επιφάνεια και πάλι ο κόσμος που ζητάει ένα άλλο μέλλον από αυτό το απάνθρωπο σύστημα, που δεν τον χωράνε αυτές οι πολιτικές. Οι πολιτικές του δικομματισμού που είναι για τους λίγους και όχι τους πολλούς. Να βάλουμε αιτήματα. να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της νεολαίας στην παιδεία, στην εργασία στις δημοκρατικές μας ελευθερίες.

Η Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΙΑΣ καλεί τους νέους κ νέες της Πάτρας, μαθητές-φοιτητές-νέους εργαζόμενους, την ΕΛΜΕ Αχαίας, τον Σύλλογο Δασκάλων, τους Ακαδημαικούς της πόλης μας, τους Συλλόγους Γονέων κ Κηδεμόνων, την ΑΔΕΔΥ, όλη τη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, τους προοδευτικούς διανοούμενους, τα κόμματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς, τις συνδικαλιστικές κινήσεις και παρατάξεις της Αριστεράς, τα τοπικά σχήματα της Αριστεράς, να συνδιοργανώσουν μαζική συγκέντρωση και πορεία την Κυριακή νωρίς το μεσημέρι στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, την διοργάνωση συναυλίας αφιερωμένης στην νεολαία και τους αγώνες της, καθώς και μαζική συγκέντρωση και συλλαλητήριο-πορεία την Δευτέρα το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: