Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΧΑΪΑΣ


Η Ελλάς Ελλήνων Αστυνομικών δολοφόνησε εν ψυχρώ ανήλικο παιδί. Χωρίς να δεχτεί επίθεση όπως αναπαράγεται από τα ΜΜΕ και τις διαρροές της αστυνομίας. Οι ειδικοί φρουροί επιτέθηκαν με πρόθεση να σκοτώσουν. Με το θράσος που τους δίνει η αιώνια ατιμωρησία (έως και επιβράβευση) της αστυνομικής θηριωδίας. Η κυβέρνηση Καραμανλή είναι αυτή που με την πολιτική της όπλισε το χέρι των δύο αστυνομικών – φονιάδων. Η κυβέρνηση έχει ακέραιη την πολιτική ευθύνη.
Ο 16χρονος όμως εκτός από θύμα της κυβερνητικής και κρατικής τρομοκρατίας ήταν και μαθητής. Οι εκπαιδευτικοί έχουν ένα λόγο παραπάνω να δράσουν και να πάρουν πρωτοβουλίες.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τη μαθητική, τη φοιτητική, την εργαζόμενη νεολαία, όλους τους πολίτες να δώσουν την απάντησή τους αγωνιστικά, μαζικά, ειρηνικά. Στην Ελλάδα της ΝΔ το να είσαι νέος ή νέα θεωρείται κακούργημα. Η νεολαία δολοφονείται όχι μόνο με σφαίρες. Με την ανεργία, με την ανασφάλεια, με την εισβολή του κέρδους στην Παιδεία, με την έλλειψη προσδοκιών και προοπτικής.
Το σύνθημα 'Ψωμί, παιδεία, ελευθερία' είναι πάλι στην επικαιρότητα.

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ
ΣΗΜΕΡΑ (7/12/2008)
ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ 11:30 πμ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ (10:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: